
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΪΜΑΚΙ (KAYMAKI DONDURMA)
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα πλήρες λιπαρών
- 2 κ.γ σαλέπι
- 1 κ.γ νισεστέ
- 1 κ.γ μαστίχα
- 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη μαστίχα για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά τη χτυπάμε με 2 κ.σ ζάχαρη για να γίνει σκόνη.
- Βάζουμε το σαλέπι, το νισεστέ και τη μαστίχα σε ένα μπολ μαζί με 2 κ.σ ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλ. γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν τα στερεά και να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα με τη μαστίχα, πάντα ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στη κατσαρόλα.
- Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο και τοποθετούμε στη κατάψυξη.
- Μετά από μία ώρα αφαιρούμε από τη κατάψυξη και χτυπάμε με το μίξερ.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες τρεις φορές.
- Παγώνουμε τουλάχιστον για 12 ώρες πριν σερβίρουμε.
-
Γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο.
Δημιουργός συνταγής: Χριστίνα Σιδέρη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!