
KINDER ΓΙΓΑΣ
Υλικα
5 αβγα
80 γρ. αλευρι γ.χ.
30 γρ. κορν φλαουρ
μια πρεζα αλατι
150 γρ. κρυσταλλικη ζαχαρη
40 γρ. κακαο
1 καψουλα βανιλια
( 4 κ.γ. Kalhoua) το παραλειπουμε αν το κανουμε για παιδια
Για τι σιροπι
200ml. νερο
50 γρ. ζαχαρη κρυσταλλικη
1 βανιλα
Για την κρεμα
250 γρ. τυρι κρεμα ( θερμοκρασια δωματιου)
150 γρ. σαντιγυ ( χτυπησα 150 γρ. Μορφατ, το υπολοιπο που εμεινε στο κουτι θα το χρησιμοποιησω για παγωτο)
90 γρ. ζαχαρη αχνη
1 βανιλια
Για το γλασο σοκολατας
200 γρ. τριμμενη σοκολατα
300 γρ. Nutella
50 γρ. αραβοσιτελαιο
Ενα ταψακι με διαμετρο 28Χ50 βουτυρωμενο και πασπαλισμενο με κακαο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Eτοιμαζουμε πρωτα το σιροπι για να εχει τον χρονο να κρυωσει. Σενα κατσαρολακι βαζουμε το νερο και την ζαχαρη και τα βραζουμε για 3 λεπτα. Στο τελος προσθετουμε την βανιλια.
Αναβουμε τον φουρνο στους 175 βαθμους να τον προθερμανουμε.
Στον καδο του μιξερ βαζουμε τους κροκους και την ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν.
Προσθετουμε τα στερεα υλικα κοσκκινισμενα σιγα-σιγα ανακατευονυας με μια σπατουλα.
Χτυπαμε και τ ασπραδια σε μαρεγκα και την προσθετουμε απαλα
Οταν ειναι ετοιμο το βαζουμε στο ταψακι και το ψηνουμε για 25-30 λεπτα και θα το τσεκαρουμε με μια οδοντογλυφιδα να δουμε αν βγαινει καθαρη.
Οταν κρυωσει καλα το χωριζουμε σε 2 φετες.
Ετοιμαζουμε την κρεμα. Σενα μπολ βαζουμε την κρεμα τυριου με την ζαχαρη και τα χτυπαμε με ενα μιξερ χειρος να αφρατεψουν.
Προσθετουμε την σαντιγυ και την βανιλια κι ανακατεβουμε καλα να ομογενοποιηθουν.
Σειρα εχει τωρα το γλασο σοκολατας.
Σε μπαιν μαρι βαζουμε την τριμμενη σοκολατα , την Nutella να λειωσουν και μετα το αραβοσιτελαιο.
Συναρμολογουμε το γλυκο.
Σε μια σχαρα πανω σε ενα ταψι με μια λαδοκολλα τοποθετουμε το πρωτο κομματι κεικ και με ενα πινελο το βρεχουμε καλα με το μισο σιροπι.
Βαζουμε απο πανω την κρεμα και την απλωνουμε καλα σε ολη την επιφανεια.
Τοποθετουμε απο πανω το αλλο κομματι του κεικ παταμε ελαφρα να φανει η κρεμα περιμμετρικα και με μια σπατουλα το στρωνουμε γυρω- γυρω .
Ριχνουμε απο πανω το γλασο να καλυφτει ολο το γλυκο.
Αφηνουμε λιγο να πηξει το γλασο και μετα στολιζουμε.
Με το γλασο που εμεινε στην λαδοκολα , βαζοντας σε ενα κορνε κανουμε σχεδια.
Δημιουργός συνταγής: Dimitra Stamataki
