Ρολό Kinder Bueno

Σοκολατένιο ρολό

ΡΟΛΟ KINDER BUENO

 
Τα μικρά παιδάκια τρελαίνονται με την Nutella το ιδιο και οι μεγάλοι,ψέμματα;
Αλλά ολα με μέτρο....


Υλικά
30 γρ. αραβοσιτέλαιο
20 γρ.σκόνη κακάο
1 κ.γ καφέ στιγμής
20 ml. νερό
3 αβγά ( χωρισμένα)
30 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι γχ.
2 βανίλιες
1/4 κ.γ αλάτι
60 γρ. αχνη ζάχαρη(κοσκινισμένη)
 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
Σε ενα ταψι με διαστάσεις 26χ34 εκ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπάδια.
Σ ενα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το αραβοσιτέλαιο. Το βάζουμε σ ενα μπόλ και προσθέτουμε το κακάο και τον καφέ στιγμής ( διαλύονται πιο εύκολα οταν τ αραβοσιτέλαιο ειναι λιγο ζεστό). Προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό,τους κρόκους, το αλεύρι , τις βανίλιες , το αλάτι και ανακατεύουμε πολυ καλα με τον αβγοδάρτη .
Σε αλλο μπόλ βάζουμε τ ασπράδια και με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα τα χτυπάμε ν αφρατέψουν, σιγα-σιγά ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη ( βροχηδόν) και χτυπάμε καλά μέχρι να εχουμε μια αφράτη μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα με το σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Ριχνουμε το υλικό στο ταψί μας , απλώνουμε το μείγμα καλά και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε απο το ταψί και το τοποθετούμε μαζι με το αντικολλητικό χαρτι σε καθαρη πετσέτα πασπαλισμένη με αχνη ζάχαρη. Αρχίζουμε να το ρολάρουμε μαζι με την πετσέτα αλλα με προσοχή ξεκολλάμε τωρα το αντικολλητικο χαρτι και το βγάζουμε εντελώς. Θα έχουμε δλδ ενα ρολό τυλιγμένο σφιχτά στην πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Την λευκή νουτέλα μπορούμε να την ετοιμάσουμε πιο μπροστά διατηρείτε σε βάζο στο ψυγείο.
 
Για την κρέμα ρολού
200 γρ. λευκή νουτέλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με ολα τα λιπαρά και αν θελήσετε πιο γλυκιά προσθέστε κατα βουληση αχνη ζαχαρη..Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την ενσωματώνουμε με την λευκή νουτέλα.
Για το ντεκορ
Λευκή σοκολάτα λιωμένη (αλλά επειδή θα ειναι πηχτή πολύ αραιώστε την με λιγο ζεστό γάλα τοσο ωστε να ειναι ρευστή) .
Σοκολάτα νουτέλα
2 πακετάκια Kinder bueno
 
Πως θα το συναρμολογήσουμε ...εδω ολα εύκολα ...
Ανοίγουμε προσεχτικά το σοκολατένιο ρολό και με μια σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα , τυλιγουμε με προσοχή.
Ρίχνουμε απο πάνω απο το ρολό την λευκή σοκολάτα , κανουμε σχεδιάκια με την νουτελα και τοποθετούμε τα Kinder Bueno.
 
Σοκολατένιο ρολό

Δημιουργός συνταγής: Dimitra Stamataki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!