ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ
Υλικά
- 1/2 κιλό φάβα
- 1 κρεμμύδι
- λίγο αλάτι
Για το πάντρεμα:
Σημείωση: Προσωπικά τα ντοματίνια δεν τα βάζω
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 10 ντοματίνια
- 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι και βράζουμε τη φάβα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.
- Την αφήνουμε να χλιαρύνει και την περνάμε από το μύλο του πουρέ ώστε να γίνει βελούδινη.
- Ετοιμάζουμε το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
- Τις σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Ανακατεύουμε 2 φορές και ρίχνουμε το μισό μείγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.
- Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε ιδανικά με παστές σαρδέλες.
Φάβα παντρεμένη