Φάβα Παντρεμένη

ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ

ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ


Υλικά

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο αλάτι

Για το πάντρεμα:
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. κάπαρη
  • 10 ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι και βράζουμε τη φάβα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.
  3. Την αφήνουμε να χλιαρύνει και την περνάμε από το μύλο του πουρέ ώστε να γίνει βελούδινη.
  4. Ετοιμάζουμε το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. 
  5. Τις σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. 
  7. Ανακατεύουμε 2 φορές και ρίχνουμε το μισό μείγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα. 
  9. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.
  10. Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε ιδανικά με παστές σαρδέλες.

Σημείωση: Προσωπικά τα ντοματίνια δεν τα βάζω


Φάβα παντρεμένη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget