ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ
Μια συνταγή που θα λατρέψετε, καθώς τα κεφτεδάκια με τόνο θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών σας !!!
Υλικά
- 200 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
- 3 χοντρές φέτες ξερό σταρένιο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Αν δεν βγει τόσο σφιχτή ώστε να πλάθεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Extra tips:
- Αν θέλουμε τα fish balls πιο ελαφριά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
ΠΗΓΗ: fiftififti.eu/
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!