
Μια συνταγή της κυρίας Bικης Αναματέρου για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
6 κ σούπας κοφτές κορν φλαουρ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
6 φλυτζάνια γάλα
μισό φλυτζάνι βούτυρο για τα φύλλα και 1 κ σ για την κρέμα
6 αυγά
μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 φύλλο κρουστας
1 μισή φλυτζάνι νερό
Λίγη κανέλα
Φλούδες πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιου κορν φλαουρ και ζάχαρης ανακατεύουμε μέχρι να πήξει προσθέτουμε τις βανιλιες το ξύσμα και το βούτυρο
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στην κρέμα εκτός εστίας την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη
Σε μεγάλο ταψί 32 εκατοστά στρώνουμε τα φύλλα να εξέχουν βουτυρωνουμε καλά ρίχνουμε την κρεμα κλείνουμε και χαράζουμε
Ψήνουμε 180 αντιστάσεις 1,5 ώρα.
Βράζουμε το σιρόπι χλιαρό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Υλικά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλο6 κ σούπας κοφτές κορν φλαουρ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
6 φλυτζάνια γάλα
μισό φλυτζάνι βούτυρο για τα φύλλα και 1 κ σ για την κρέμα
6 αυγά
μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 φύλλο κρουστας
Σιρόπι
2 μισή φλυτζάνια ζάχαρη1 μισή φλυτζάνι νερό
Λίγη κανέλα
Φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι το κορν φλαουρ και το ένα φλιτζάνι ζάχαρηΖεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιου κορν φλαουρ και ζάχαρης ανακατεύουμε μέχρι να πήξει προσθέτουμε τις βανιλιες το ξύσμα και το βούτυρο
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στην κρέμα εκτός εστίας την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη
Σε μεγάλο ταψί 32 εκατοστά στρώνουμε τα φύλλα να εξέχουν βουτυρωνουμε καλά ρίχνουμε την κρεμα κλείνουμε και χαράζουμε
Ψήνουμε 180 αντιστάσεις 1,5 ώρα.
Βράζουμε το σιρόπι χλιαρό το γλυκό κρύο το σιρόπι.