Σπανακοτυροπιτα Κοζανιτικη

ΣΠΑΝΑΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ

ΣΠΑΝΑΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ


Συνταγή εκτελεσμένη στην περιοχή της Μαγούλας !!!


Υλικά:

Για τα φύλλα 
  • 2.5 ποτήρια νερό 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • Χυμό από ένα λεμόνι 
  • Μισό φλιτζανάκι ξύδι 
  • 1 κοφτή κ.σ. αλάτι 
  • Αλεύρι Κούλα όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγο αλάτι
ανακατεύουμε καλάόλα μαζί

Επιπλέον
  • 400 γρ. Τυρί φέτα 
  • 1 βούτυρο Super Fresco (για το άλειμμα των φύλλων)

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Πλάθουμε 18 μικρά μπαλάκια.
  3. Τα ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο Super Fresco και τα ενώνουμε ανά τρία. Το πάνω φύλλο κάθε τριάδας δεν το βουτυρώνουμε. Σύνολο 6 τριάδες φύλλων.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Στη συνέχεια ανοίγουμε 3 φύλλα με τις τρεις τριάδες φύλλων και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  6. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και από πάνω τρίβουμε το τυρί φέτα.
  7. Έπειτα κάνουμε άλλα τρία φύλλα και τα στρώνουμε πάνω από τη γέμιση βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  8. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

ΣΠΑΝΑΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ ΣΠΑΝΑΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget