Νηστίσιμα χορτοπιτάκια στο τηγάνι με ζύμη πατάτας



Μια συνταγή για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Ζουζουνιες


Νηστίσιμα χορτοπιτάκια στο τηγάνι με ζύμη πατάτας

Αφράτα σαν λουκουμάδες!

Για το ζυμάρι:
Έβρασα πατάτες, ποσότητα 2 τεμάχια, και κράτησα ένα φλιτζάνι πατατόζουμο (κάνει τη ζύμη πιο αφράτη).
Έριξα σε ένα λεκανάκι λίγο αλεύρι, ένα φακελάκι μαγιά, ένα κουταλάκι ζάχαρη, τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, ανακάτεμα με το χέρι μου, πρόσθετα σε ένα κουταλάκι αλάτι και έριχνα λίγο - λίγο και εναλλάξ το πατατόζουμο με το αλεύρι (αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι να τελειώσει το πατατοζουμο και να έχουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια περίπου 400γρ αλεύρι).
Ζύμωσα καλά και άφησα να φουσκώσει.

Για τα χορτοπιτάκια ψιλόκοψα κρεμμυδάκια φρέσκα και άνηθο, έκοβα μπαλάκια από το ζυμάρι, άνοιξα πιτάκι στην παλάμη μου, έβαζα μια κουταλιά από τη γέμιση, έκλεινα σε μπαλάκι και το άνοιξα πάλι σε πιτάκι με το ρολάκι μου σε αλευρωμένο πάγκο.
Τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν!




Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε "καλτσόνε", 
Αλείφω το φυλλαράκι με πελτέ ντομάτας και γεμίζω με τυρί γκούντα και γαλοπούλα καπνιστή. 
Τηγανίζω και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν!