Πάστα σοκολατίνα - καραμέλα



Μια συνταγή της κυρίας Theodosia Halvatzh για ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ - ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα σοκολατίνα - καραμέλα

Τα υλικά μου τα μετράω με 1 κουτάλι σούπας .. κόφτες κουταλιές

4 αυγά
16 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
8 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές κακάο
1 κουταλιά μπέικιν
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό για το παντεσπάνι .

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατεψουν και προσθέτουμε αλεύρι κακάο μπέικιν και το νερό βάζουμε το μείγμα σε τσερκι 26- 28 εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά θα το δείτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Το αφήνουμε να κρυώσει κάνουμε το σιρόπι 1 μισή κούπα νερό 6κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλιά Νες καφέ 1 βανίλια 5 λεπτά βράσιμο.

Χτυπαμε 1 καραμελωμενιο ζαχαρουχο και 1 μορφατ 1 βανίλια.
Το δουλεύουμε όλα να ναι κρύα.
Κοβουμε το παντεσπάνι στη μέση σιροπιάζουμε βάζουμε σαντιγί κλείνουμε σιροπακι και απλώνουμε Την υπόλοιπη σαντυγι.
Βαζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα .

Για τη σοκολάτα
μισό βιταμ
4 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη όχι γεμάτο
δύο αυγά.

Βαζουμε το βιταμ στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε ... κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη ... ανακατεύουμε αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά χτυπάμε δύο αυγά και με το σύρμα ανακατεύουμε μέσα στη σοκολάτα.
Περιχύνουμε πάνω στο γλυκό μας.
Βαζουμε στο ψυγείο..για μερικές ώρες.