Πάστα σοκολατίνα - καραμέλα



ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ - ΚΑΡΑΜΕΛΑ 

Τα υλικά μου τα μετράω με 1 κουτάλι σούπας, κόφτες κουταλιές

Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
16 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
8 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό για το παντεσπάνι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν και προσθέτουμε αλεύρι, κακάο, μπέικιν και το νερό.
Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι Νο 26- 28 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά, θα το δείτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το Σιρόπι
1,5 κούπα νερό, 
6 κουταλιές ζάχαρη, 
1 κουταλιά Νες καφέ
1 βανίλια 

Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.

Για την κρέμα (ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ)
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 Μόρφατ
1 βανίλια.

Τα χτυπάμε όλα μαζί να αφρατέψουν.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.
Σιροπιάζουμε τον έναν δίσκο, βάζουμε σαντιγί, κλείνουμε με το δεύτερο δίσκο, ξανασιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη σοκολάτα
1/2 Βιτάμ
4 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη, όχι γεμάτο
2 αυγά

Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Χτυπάμε τα 2 αυγά και με το σύρμα ανακατεύουμε μέσα στη σοκολάτα.
Περιχύνουμε πάνω στο γλυκό μας.
Βαζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.


Credits:
Theodosia Halvatzh