Μελιτζανόπιτα με σφολιάτα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 10 φέτες μπέικον, σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκατοστά 
  • 7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, χοντροκομμένη σαν το μπέικον
  • 170 γραμ φέτα, τριμμένη με τα χέρια
  • 150 γραμ, κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
  • 2 αυγά
  • 3/4 της κούπας γάλα
  • μπόλικο πιπέρι 
  • πολύ λίγο αλατι
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση 

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες.
  2. Τις βάζουμε σε νερό με μπόλικο αλάτι για μια ωρίτσα.
  3. Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, αραδιάζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
  5. Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις χοντροκόβουμε.
  7. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα και τις μελιτζάνες και βγάζουμε από τη φωτιά.
  8. Μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  9. Ανοίγουμε την συσκευασία με την σφολιάτα και πάνω στην ζελατίνα της απλώνουμε λιγάκι ακόμα το φύλλο να μεγαλώσει.
  10. Κόβουμε τα φύλλα στην μέση για να μας βγουν 4 ρολάκια.
  11. Χαράζουμε και τη ζελατίνα για να μας βοηθήσει να κάνουμε τα ρολάκια μας.
  12. Χωρίζουμε την γέμιση στα 4, απλώνουμε πάνω στα φύλλα κλείνοντας λιγάκι τα πλαϊνά και με την βοήθεια της ζελατίνας τα κάνουμε ρολάκια.
  13. Τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που έχουμε προσθέσει μερικές σταγόνες λάδι.
  14. Τα ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
  15. Μπορούμε να ψήσουμε όσα θέλουμε και τα υπόλοιπα να μπουν στην κατάψυξη για κάποια άλλη στιγμή!


Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!