
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 10 φέτες μπέικον, σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκατοστά
- 7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, χοντροκομμένη σαν το μπέικον
- 170 γραμ φέτα, τριμμένη με τα χέρια
- 150 γραμ, κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
- 2 αυγά
- 3/4 της κούπας γάλα
- μπόλικο πιπέρι
- πολύ λίγο αλατι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες.
- Τις βάζουμε σε νερό με μπόλικο αλάτι για μια ωρίτσα.
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, αραδιάζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
- Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις χοντροκόβουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα και τις μελιτζάνες και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε την συσκευασία με την σφολιάτα και πάνω στην ζελατίνα της απλώνουμε λιγάκι ακόμα το φύλλο να μεγαλώσει.
- Κόβουμε τα φύλλα στην μέση για να μας βγουν 4 ρολάκια.
- Χαράζουμε και τη ζελατίνα για να μας βοηθήσει να κάνουμε τα ρολάκια μας.
- Χωρίζουμε την γέμιση στα 4, απλώνουμε πάνω στα φύλλα κλείνοντας λιγάκι τα πλαϊνά και με την βοήθεια της ζελατίνας τα κάνουμε ρολάκια.
- Τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που έχουμε προσθέσει μερικές σταγόνες λάδι.
- Τα ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
- Μπορούμε να ψήσουμε όσα θέλουμε και τα υπόλοιπα να μπουν στην κατάψυξη για κάποια άλλη στιγμή!