
Μια συνταγή της κυρίας Εφης Καρεκλά για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
180 γρ. κρέμα γάλακτος
Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες.
Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.χ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Υλικά
100 γρ. άχνη ζάχαρη200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
Γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια180 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Μπισκότα
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου αφρατέψει.Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες.
Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.χ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.