
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
Υλικά
(ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ (250 ml))
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
- 3 αυγά,
- 1 κούπα ζάχαρη και μισή ακόμα,
- 1 κούπα σπορέλαιο,
- 3 βανίλιες,
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ,
- 1 κ.γ. μαχλέπι,
- 1 κ.γ. κακουλέ,
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό του ,
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα πάρα πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τα μυρωδικά και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε το μισο αλεύρι και τα μπέικιν και ανακατευουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
- Τέλος ρίχνουμε χούφτα - χούφτα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη, δηλαδή να μην κολλάει.
- Την σκεπαζουμε για 40 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και με τον πλάστη την ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο.
- Κόβουμε ίσες λωρίδες λεπτές και ανά 3 φτιάχνουμε μια μεγάλη πλεξούδα την οποία την γυρνάμε να γίνει στρογγυλή και τα βάζουμε στην λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.