Κουλούρια με γεύση τσουρεκιού



ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

Υλικά

(ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ (250 ml))
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
  • 3 αυγά,
  • 1 κούπα ζάχαρη και μισή ακόμα,
  • 1 κούπα σπορέλαιο,
  • 3 βανίλιες,
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 κ.γ. μαχλέπι,
  • 1 κ.γ. κακουλέ,
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό του ,
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα πάρα πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τα μυρωδικά και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
  3. Ρίχνουμε το μισο αλεύρι και τα μπέικιν και ανακατευουμε με ξύλινη κουτάλα.
  4. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
  5. Τέλος ρίχνουμε χούφτα - χούφτα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη, δηλαδή να μην κολλάει.
  6. Την σκεπαζουμε για 40 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και με τον πλάστη την ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο.
  8. Κόβουμε ίσες λωρίδες λεπτές και ανά 3 φτιάχνουμε μια μεγάλη πλεξούδα την οποία την γυρνάμε να γίνει στρογγυλή και τα βάζουμε στην λαδόκολλα.
  9. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou