Κέικ λεμονιού με γλάσο



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κέικ λεμονιού με γλάσο

ΕΥΚΟΛΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα ιδιου μεγεθους,
1 φλυντζ.τσ.ζαχαρη,
1 φλυντζ.τσ.γαλα φρεσκο,
1 φλυντζ.τσ.σπορελαιο,
1 βανιλια,
500 γρ αλευρι φαριναπ,
1 κ.γ.ξυσμα λεμονιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν να φουσκωσει το μιγμα καλα.
Ριχνουμε σιγα-σιγα γαλα-σπορελαιο!
Τελος σιγα-σιγα αλευρι-βανιλια-ξυσμα!
Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας η και το τσερκι ριχνουμε απαλα το μιγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια.σχαρα για 50 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στο μπολ 400 γρ αχνη ζαχαρη και ριχνουμε σιγα-σιγα 1 φλυντζανακι του καφε νερο και ανακατευουμε να γινει λειο και το ριχνουμε στο κρυο κεικ!

(ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΑΥΓΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!!!
ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ)!!!!!