
Υπέροχη συνταγή!
Υλικά
Για το φυλλο
1 ποτηρι γαλα χλιαρο1 φακελακι μαγια
1/2 φλ ελαιολαδο
1 αυγο
1 κγ ζαχαρη
1 κγ αλατι
1 φαρινα κοκκινη
500 γρ
Για την γεμιση
Σαλτσα ντοματαςτυρι που λιωνει
γκουντα
ενταμ
ζαμπον σε φετες
Επιπλέον
1 κροκο αυγου για το αλειμμα
λιγο σουσαμι.
Σκεπαζω και αφηνω μια ωρα να φουσκωσει χωριζω την ζυμη σε 20 μπαλακια
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ βαζω το γαλα με την μαγια και την ζαχαρη ανακατευω καλα και αφηνω 10 λεπτα να ενεργοποιηθει η μαγια μετα προσθετω το αυγο το λαδι το αλατι και την φαρινα ζυμωνοντας μεχρι να εχω ενα ευπλαστο ζυμαρακι.Σκεπαζω και αφηνω μια ωρα να φουσκωσει χωριζω την ζυμη σε 20 μπαλακια
Σε ελαφρια αλευρωμενη επιφανεια παιρνω 2 μπαλακια ανοιγω φυλλα βαζω στο ενα σαλτσα ζαμπον τυρι και κλεινω με το αλλο τα αλειφω με το αυγο και ριχνω σουσαμι ψηνω στους 180 μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα η δοση αυτη βγαζει δεκα Ζαμπονοτυροπιτες .
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Μιχου, συνταγή Αλεξάνδρα Κυριάκη