Κουλούρια Θεσσαλονίκης



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Αφράτα, εύκολα και πεντανόστιμα!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι λευκό σκληρό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
500γρ νερό χλιαρό
2 κσ αλάτι
50γρ ζάχαρη
1 κσ ταχίνι
100γρ μαργαρίνη λιωμένη

Σουσάμι

Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 ίσα μέρη (σκεπάστε τα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν).
Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουμε ένα στρογγυλό κουλούρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ αρκετό νερό και σε ένα άλλο μπολ αρκετό σουσάμι.
Βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντιαθλητικό χαρτί.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στο πάτο με νερό για να δημιουργείτε ατμός, στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Εγώ δεν είχα μαργαρίνη και έβαλα στα συγκεκριμένα βούτυρο και έγιναν εξίσου υπέροχα.