ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφράτα, εύκολα και πεντανόστιμα!
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι λευκό σκληρό
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
- 500γρ νερό χλιαρό
- 2 κσ αλάτι
- 50γρ ζάχαρη
- 1 κσ ταχίνι
- 100γρ μαργαρίνη λιωμένη
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Στο κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 ίσα μέρη (σκεπάστε τα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν).
- Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουμε ένα στρογγυλό κουλούρι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ αρκετό νερό και σε ένα άλλο μπολ αρκετό σουσάμι.
- Βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντιαθλητικό χαρτί.
- Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στο πάτο με νερό για να δημιουργείτε ατμός, στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Εγώ δεν είχα μαργαρίνη και έβαλα στα συγκεκριμένα βούτυρο και έγιναν εξίσου υπέροχα.