Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και αμύγδαλα

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 β.και ψηνουμε τα αμυγδαλα για 10 λεπτα(100 γρ)!!!
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!!!!!

Χαλβάς

ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ:
1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι, 500γραμ
1 φλ ελαιολαδο,
μισο κ.γ.κανελα!

Σιρόπι

Βραζουμε 2,5 φλ ζαχαρη,3 φλ.νερο,1 ξυλακι κανελας,1 φλουδα πορτοκαλιου για 2 λεπτα !
Το κατεβαζουμε αφαιρουμε κανελα-φλουδα και το αφηνουμε να κρυωσει!

Εκτέλεση

Βαζουμε σε βαθυ τηγανι το σιμιγδαλι-λαδι-κανελα και ανακατευουμε στο πολυ χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!
Στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο κρυο σιροπι!!
Το βαζουμε ξανα στην εστια στο χαμηλο ανακατευουμε με προσοχη !
Οταν πηξει το κατεβαζουμε!
Ριχνουμε μεσα τα αμυγδαλα και 100 γρ σταφιδες!
Ανακατευουμε!
Το βαζουμε στην φορμα η σε.φορμακια και αφηνουμε να κρυωσει!
Και στην συνεχεια το αναποδογυριζουμε!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou