
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!!!!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 β.και ψηνουμε τα αμυγδαλα για 10 λεπτα(100 γρ)!!!Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!!!!!
Χαλβάς
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ:
1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι, 500γραμ
1 φλ ελαιολαδο,
μισο κ.γ.κανελα!
Το κατεβαζουμε αφαιρουμε κανελα-φλουδα και το αφηνουμε να κρυωσει!
Στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο κρυο σιροπι!!
Το βαζουμε ξανα στην εστια στο χαμηλο ανακατευουμε με προσοχη !
Οταν πηξει το κατεβαζουμε!
Ριχνουμε μεσα τα αμυγδαλα και 100 γρ σταφιδες!
Ανακατευουμε!
Το βαζουμε στην φορμα η σε.φορμακια και αφηνουμε να κρυωσει!
Και στην συνεχεια το αναποδογυριζουμε!
1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι, 500γραμ
1 φλ ελαιολαδο,
μισο κ.γ.κανελα!
Σιρόπι
Βραζουμε 2,5 φλ ζαχαρη,3 φλ.νερο,1 ξυλακι κανελας,1 φλουδα πορτοκαλιου για 2 λεπτα !Το κατεβαζουμε αφαιρουμε κανελα-φλουδα και το αφηνουμε να κρυωσει!
Εκτέλεση
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι το σιμιγδαλι-λαδι-κανελα και ανακατευουμε στο πολυ χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!Στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο κρυο σιροπι!!
Το βαζουμε ξανα στην εστια στο χαμηλο ανακατευουμε με προσοχη !
Οταν πηξει το κατεβαζουμε!
Ριχνουμε μεσα τα αμυγδαλα και 100 γρ σταφιδες!
Ανακατευουμε!
Το βαζουμε στην φορμα η σε.φορμακια και αφηνουμε να κρυωσει!
Και στην συνεχεια το αναποδογυριζουμε!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou