Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και αμύγδαλα



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και αμύγδαλα

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 β.και ψηνουμε τα αμυγδαλα για 10 λεπτα(100 γρ)!!!
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!!!!!

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ:
1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι, 500γραμ
1 φλ ελαιολαδο,
μισο κ.γ.κανελα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2,5 φλ ζαχαρη,3 φλ.νερο,1 ξυλακι κανελας,1 φλουδα πορτοκαλιου για 2 λεπτα !
Το κατεβαζουμε αφαιρουμε κανελα-φλουδα και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΧΑΛΒΑΣ::
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι το σιμιγδαλι-λαδι-κανελα και ανακατευουμε στο πολυ χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!
Στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο κρυο σιροπι!!
Το βαζουμε ξανα στην εστια στο χαμηλο ανακατευουμε με προσοχη !
Οταν πηξει το κατεβαζουμε!
Ριχνουμε μεσα τα αμυγδαλα και 100 γρ σταφιδες!
Ανακατευουμε!
Το βαζουμε στην φορμα η σε.φορμακια και αφηνουμε να κρυωσει!
Και στην συνεχεια το αναποδογυριζουμε!