
ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ
Ένα τέλειο φαγητό που συνοδεύεται υπέροχα με δροσερό γιαουρτάκι!
Υλικά
- 50 άνθη κολοκυθιών
- μπόλικα ψιλοκομμένα άνηθο κρεμμυδάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
- 1 1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα
- μια κούπα νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο και στην κατσαρόλα και στην γέμιση
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα άνθη μας και αφαιρούμε από μέσα τον στήμονα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε και μια κούπα νεράκι μέσα στη γέμιση.
- Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε ανθάκι και κλείνουμε ένα - ένα τα φυλλαράκια προς το κέντρο.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα στην σειρά χωρίς να υπάρχουν κενά μεταξύ τους.
- Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω αλατάκι, πιπεράκι και λαδάκι και βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα λουλουδάκια μας.
- Μετά βράζετε ένα μπρίκι νεράκι και το ρίχνετε από πάνω και τα βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
- Κάθε φορά που βλέπετε ότι δεν έχουν νεράκι προσθέτετε λίγο - λίγο.
- Μετά από μια ωρίτσα και λίγο παραπάνω δοκιμάζετε να δείτε αν είναι έτοιμα.
- Μόλις τα σβήσετε τα σκεπάζετε με μια πετσετούλα και τ' αφήνετε να πιούν όλο το ζουμάκι που έχει μείνει.
- Προσοχή μόνο στα υγρά μην το κάνετε σούπα!
Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει
