Σουπιές με σπανάκι και κρεμμύδια

Σουπιές με σπανάκι και κρεμμύδια σερβιρισμένες σε λευκό πιάτοΠεντανόστιμο νηστίσιμο πιάτο!

Υλικά

1 κιλό σουπιές (καθαρισμένες – τεμαχισμένες)
1 κιλό σπανάκι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα μαϊντανό
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το ζεματάμε σε αλατισμένο νερό και τo αφήνουμε να στραγγίσει.
Αν οι σουπιές είναι καταψυγμένες τις αποψύχουμε κανονικά και κατόπιν τις βράζουμε για 15 λεπτά μόνες και πετάμε το νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρά κομμάτια) τα σοτάρουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές να σοταριστούν.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
Στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.


ΠΗΓΗ