
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Ιδανικά για περιόδους νηστείας αλλά και για κάθε στιγμή που θέλουμε να απολαύσουμε κάτι γλυκό.
Υλικά
- 2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτή σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακή ζύμη)
- Μαρμελάδα της επιλογής μας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στη ζύμη.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια.
- Με το δάχτυλο ή ένα κουταλάκι, δημιουργούμε μια μικρή τρύπα στη μέση κάθε μπισκότου.
- Γεμίζουμε την τρύπα με μαρμελάδα της επιλογής μας.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.