Νηστίσιμα μπισκότα με μαρμελάδα

Αρωματικά Νηστίσιμα Μπισκότα με Καρυδόψιχα και Μαρμελάδα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


Ιδανικά για περιόδους νηστείας αλλά και για κάθε στιγμή που θέλουμε να απολαύσουμε κάτι γλυκό. 


Υλικά

  • 2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτή σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακή ζύμη)
  • Μαρμελάδα της επιλογής μας


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στη ζύμη.
  6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια. 
  7. Με το δάχτυλο ή ένα κουταλάκι, δημιουργούμε μια μικρή τρύπα στη μέση κάθε μπισκότου.
  8. Γεμίζουμε την τρύπα με μαρμελάδα της επιλογής μας.
  9. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  10. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget