Σοκολατάκια με κέικ και ξηρούς καρπούς

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


Υλικά

  • 500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
  • 200-300 γρ καρύδια η αμύγδαλα ανάλατα, ψημένα και χοντροκοπανισμένα ή τριμμένη καρύδα
  • 200 γρ μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
  • 3-4 κ.σ. κακάο
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 2-3 κ.σ. καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το τριμμένο κέικ με το βούτυρο να ενωθούν καλά.
  2. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από το γλυκό, το λικέρ, το κακάο, το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Το πλάθουμε σε μπαλάκια και το αφήνουμε να σταθεί λίγο στο ψυγείο ώσπου να φτιάξουμε το γλάσο.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί.
  5. Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα, προσεκτικά με πιρούνι, και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο και όταν αρχίσει και παγώνει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη καρύδα ή χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.


Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget