
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Υλικά
- 500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
- 200-300 γρ καρύδια η αμύγδαλα ανάλατα, ψημένα και χοντροκοπανισμένα ή τριμμένη καρύδα
- 200 γρ μαργαρίνη, λιωμένη
- 1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
- 3-4 κ.σ. κακάο
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
- 250 γρ κουβερτούρα
- 2-3 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το τριμμένο κέικ με το βούτυρο να ενωθούν καλά.
- Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από το γλυκό, το λικέρ, το κακάο, το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το πλάθουμε σε μπαλάκια και το αφήνουμε να σταθεί λίγο στο ψυγείο ώσπου να φτιάξουμε το γλάσο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα, προσεκτικά με πιρούνι, και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε στο ψυγείο και όταν αρχίσει και παγώνει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη καρύδα ή χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr
