Σοκολατάκια με κέικ και ξηρούς καρπούς



Μια συνταγή της κυρίας Anastasia Kyr‎ για ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σοκολατάκια με κέικ και ξηρούς καρπούς

500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
200-300 γρ καρύδια η αμυγδαλο ψημενο. αναλατο χοντροκοπανισμένα ή τριμμένη καρύδα
200 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
3-4 κουταλιές κακάο
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο
250 γρ κουβερτούρα
2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Ανακατεύουμε το τριμμένο κέικ με το βούτυρο να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από το γλυκό, το λικέρ, το κακάο, το ξύσμα και αφού έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα το πλάθουμε σε μπαλάκια και το αφήνουμε να σταθεί λίγο στο ψυγείο ώσπου να φτιάξουμε το γλάσο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα, προσεκτικά με πιρούνι, και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο ψυγείο και όταν αρχίσει και παγώνει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη καρύδα ή χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.