Κοτόπουλο στιφάδο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ


Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8 κομμάτια
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο,
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ,
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας,
  • 4 κόκκους μπαχάρι,
  • 4 γαρύφαλλα,
  • 1 μικρό ποτηράκι ξύδι,
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο,
  • 2 δάφνες,
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα ένα ποτήρι ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο .
  3. Ρίχνουμε μέσα στο λάδι που είχαμε τα κρεμμυδάκια τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά..
  4. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε και αυτό να πάρει χρώμα.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλα, μπαχάρι, κανέλα, δάφνη και ξύδι αφήνουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα.
  6. Τότε ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μέσα στο κοτόπουλο και το αφήνουμε αλλά 20 λεπτάκια.

Και γίνεται πραγματικά λουκούμι!


Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget