Κοτόπουλο στιφάδο



Μια συνταγή της κυρίας Xristina Gewrgiopoulou για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Κοτόπουλο στιφάδο

ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο κομμένο στα 8 κομμάτια
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο,
2 κουταλιές της σούπας πελτέ,
1 κουτί χυμό ντομάτας,
4 κόκκους μπαχάρι,
4 γαρύφαλλα,
1 μικρό ποτηράκι ξύδι,
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο,
2 δάφνες,
αλάτι
πιπέρι
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα ένα ποτήρι ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο .
Ρίχνουμε μέσα στο λάδι που είχαμε τα κρεμμυδάκια τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά..
Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε και αυτό να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλα, μπαχάρι, κανέλα, δάφνη και ξύδι αφήνουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα.
Τότε ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μέσα στο κοτόπουλο και το αφήνουμε αλλά 20 λεπτάκια.
Και γίνεται πραγματικά λουκούμι!