
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8 κομμάτια
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο,
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ,
- 1 κουτί χυμό ντομάτας,
- 4 κόκκους μπαχάρι,
- 4 γαρύφαλλα,
- 1 μικρό ποτηράκι ξύδι,
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο,
- 2 δάφνες,
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα ένα ποτήρι ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο .
- Ρίχνουμε μέσα στο λάδι που είχαμε τα κρεμμυδάκια τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά..
- Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε και αυτό να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλα, μπαχάρι, κανέλα, δάφνη και ξύδι αφήνουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα.
- Τότε ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μέσα στο κοτόπουλο και το αφήνουμε αλλά 20 λεπτάκια.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!