
ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Φτιαγμένη με φρέσκες ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης, αυτή η σάλτσα είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα, έτοιμη να μας προσφέρει τη νοστιμιά του καλοκαιριού όλο το χρόνο.
Υλικά
- 30 κιλά ντοματάκια
- 14 πιπεριές Φλωρίνης (7 σε κάθε κατσαρόλα)
- 2 κ.σ. ζάχαρη (1 κ.σ. σε κάθε κατσαρόλα)
- 2 κ.σ. αλάτι (1 κ.σ. σε κάθε κατσαρόλα)
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Προαιρετικά:
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Ρίγανη
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε ζεματίζοντας τα ντοματάκια για λίγα λεπτά, μέχρι να μπορούμε να αφαιρέσουμε εύκολα τη φλούδα τους.
- Αφού τα καθαρίσουμε, τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά υγρά.
- Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει ελαφρώς η φλούδα τους.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
- Μοιράζουμε τα ντοματάκια σε δύο κατσαρόλες και προσθέτουμε από 7 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε κάθε κατσαρόλα.
- Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη σάλτσα.
- Προσθέτουμε σε κάθε κατσαρόλα από 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. ζάχαρη και ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο.
- Στη μία κατσαρόλα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά, λίγο ρίγανη και πιπέρι, για να έχουμε μια σάλτσα έτοιμη για μακαρόνια.
- Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει καλά.
- Αφού βράσει, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή.
- Σφραγίζουμε τα βάζα καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε.
Δείτε επίσης:
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
May 25 2025
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
May 25 2025
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
Recent Posts Widget