Ροξάκια



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΡΟΞΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ροξάκια

Υπέροχο γλυκάκι και αγαπημένο έγιναν ζουμερά και πολύ νόστιμα ελάτε να σας κεράσω

Υλικά.
Για τη ζύμη.
1,5 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο.
1,5 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα.
3 αυγά.
50 γρμ. μαγιά φρέσκια.
1 μπεκιν.
5 κ. σ.Κακάο.
1 ποτήρι καρύδια αλεσμενα.
Αλεύρι γ.οχ όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή.
Σιρόπι.
8 ποτήρια νερο.
9 ποτήρια ζάχαρη.
1κ.σ.μελι.
1κ.σ.γλυκόζη.
2 βανίλιες.
1κ.γ.χυμο λεμόνι. 

Εκτέλεση.
Πρόσθεσα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την έλιωσα.
Ανακάτεψα πρώτα τα υγρά υλικά μαζί: σπορέλαιο - γάλα - αυγά. 
Έπειτα πρόσθεσα σιγά - σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Αλεύρι έβαλα όσο χρειάστηκε για να γίνει η ζύμη μαλακή να μην κολλάει στο χέρι.
Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.
Χώρισα το 1/3 της ζύμης και πρόσθεσα το κακάο με τα καρύδια. 
Έπλασα τη λευκή ζύμη σε μπαλίτσες (έγιναν 5 ίσες στον αριθμό) και με το κακάο λίγο πιο μικρές.
Με τον πλαστή άνοιξα σε φύλλο τη λευκή ζύμη και τη μπαλίτσα με το κακάο την έπλασα σε κορδόνι.
Την έβαλα κατά μήκος της ζύμης και τύλιξα σε ρόλο.
Έκοψα το ρόλο σε ίσια κομμάτια, τα πάτησα λίγο με το χέρι και τα έβαλα στο ταψάκι.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντίσταση για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν. 
Έβρασα το σιρόπι και σιρόπιασα ΧΛΙΑΡΑ τα ροξάκια με το σιρόπι ΚΑΥΤΟ!