Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά 

Για τις κοτομπουκιές
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 αβγά
  • 2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φαρίνα
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)

Για τις πατάτες φούρνου
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 3 ντομάτες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • 1 κονσέρβα ζαμπόν
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Κύμινο
  • Κάρυ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι νερό


Εκτέλεση

  1. Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
  2. Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.
  3. Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιάς.
  4. Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.
  5. Τώρα για τις πατάτες.
  6. Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.
  7. Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν, ντομάτα, ελιές και το σκόρδο.
  8. Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.
  9. Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.
  10. Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος.

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!