

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά
Για τις κοτομπουκιές
Για τις πατάτες φούρνου
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
- 3 αβγά
- 2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού φαρίνα
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)
Για τις πατάτες φούρνου
- 1,5 κιλό πατάτες
- 3 ντομάτες
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
- 1 κονσέρβα ζαμπόν
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
- Χυμό από δύο λεμόνια
- Κύμινο
- Κάρυ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο σκόρδο
- 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
- Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.
- Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιάς.
- Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.
- Τώρα για τις πατάτες.
- Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.
- Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν, ντομάτα, ελιές και το σκόρδο.
- Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.
- Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος.
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
