Ποντιακά πιροσκί με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ποντιακά πιροσκί με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι

Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
900 - 1000 γραμμάρια περίπου αλεύρι

Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα
250 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι

Εκτέλεση
Μέσα στο χλιαρό γάλα με το νερό λιώνουμε την μαγιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε και αυτό, μετά βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χεριά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα κι να ανέβει, έτσι πλάθεται πολύ εύκολα κι δεν θα σας μαζεύει.
Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο και με ένα μπολάκι κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια στο ίδιο μέγεθος και πάχος.
Βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε πιέζοντας καλά την ένωση.
Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν και μετά τηγανίζουμε.
Εγώ έκανα διπλή δόση κι μου βγήκαν περίπου 50 κομμάτια!!!