1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριών (Barilla ή Misko)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 - 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 βαζάκι σάλτσα με βασιλικό (Barilla)
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με τον μαϊντανό και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε το βαζάκι με την σάλτσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και αρκετό ζουμάκι από τα τορτελίνια που βράζουν συγχρόνως με την προετοιμασία της σάλτσας.
Αφού βράσουν τα τορτελίνια για 10 λεπτά περίπου, τα παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Προσθέτουμε και ζουμάκι από τα τορτελίνια να μην είναι στεγνά.
Σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι και λίγα φύλα βασιλικού.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!