Κολοκυθόπιτα χωριάτικη παραδοσιακή



Μια συνταγή για ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Χωριάτικα και Σπιτικά - Country Home


Κολοκυθόπιτα χωριάτικη παραδοσιακή

... με τραχανά, σιμιγδάλι και τυρί φέτα πανεύκολη με τα κολοκύθια και τα αυγουλάκια του χωριού

Υλικά
ένα μεγάλο κολοκύθι
τρία αυγά
μισό κιλό ξινό τραχανά
χονδρό σιμιγδάλι
Πιπέρι ,
400 γραμ. τυρί φέτα,
αλάτι θαλασσινό για τα κολοκύθια
Ένα φλ. Παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Τρίβουμε το κολοκύθι στο χοντρό τρίφτη προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίξει για 1 h πιέζοντας το να βγάλει τα περισσότερα νερά
σε ένα Μπολ Αναμειγνύουμε το κολοκύθι τον τραχανά τα δυο αυγά, Το πιπέρι ελαιόλαδο το σιμιγδάλι και την φέτα σε μικρά κομματακια(με πιρούνι).
Σε ένα ταψί Διάμετρο 35 εκ περίπου το λαδώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα το απλώνουμε και στη συνέχεια αραιώνουμε ένα αυγό με λίγο νερό και το περιχύνουμε απλώνοντας του με ένα πινέλο
Ψήνουμε στο φούρνο για μία περίπου ώρα στη μεσαία σκάλα στους 180 βαθμούς
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια