Κοτόπιτα με Κρέμα και Φύλλο Σφολιάτας

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • Ή 1 μέτριο κοτόπουλο, ολόκληρο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 5 φέτες ζαμπόν (150 γρ.)
  • 1 - 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαλακό τυρί, τριμμένο (όποιο προτιμάτε, αρκεί να λιώνει εύκολα)

Για την Κρέμα

  • 2,5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 γεμάτη κ.σ. Βιτάμ
  • 4 κοφτές κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. μαλακό τυρί, τριμμένο (όποιο προτιμάτε, αρκεί να λιώνει εύκολα)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. 
  2. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  3. Αν προτιμήσαμε ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε, το καθαρίζουμε από πέτσες και χόνδρους και το μαδάμε σε λεπτά ξέφτια. 
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. 
  5. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια. 
  6. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. 
  8. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί. 
  9. Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
  10. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. 
  11. Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. 
  12. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 40 - 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.


ΠΗΓΗ
Κοτόπιτα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!