ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
- 1 κρόκος αβγού, αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, και το τυρί.
- Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.
- Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
- Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού, τα ραντίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
ΠΗΓΗ
