Κριτσίνια με τυρί


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 
  • 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί 
  • 1 κρόκος αβγού, αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος 
  • αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση 

  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, και το τυρί.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης. 
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. 
  4. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα. 
  5. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια. 
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. 
  7. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού,  τα ραντίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. 


ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget