Κουλουράκια Μπριός

Αυτά τα κουλουράκια μπριός είναι μια υπέροχη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι αφράτα, μυρωδάτα και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ

Αυτά τα κουλουράκια μπριός είναι μια υπέροχη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι αφράτα, μυρωδάτα και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους.


Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 150 γρ. γιαούρτι 
  • 6 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο 
  • 6 κουταλιές σούπας γάλα 
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη 
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 1 βανίλια (ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε, όπως μαχλέπι, κανέλα κ.λ.π.) 
  • 1 πρέζα αλάτι 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι για να επιτύχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. 
  3. Με αλευρωμένα χέρια, πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε (π.χ. πλεξούδες, στρογγυλά κουλουράκια). 
  4. Προσέχουμε να ζυμώσουμε ελαφρά τη ζύμη για να παραμείνει αφράτη. 
  5. Αλείφουμε τα κουλουράκια με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό. 
  6. Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια με αμύγδαλο φιλέ, μείγμα κανέλας-ζάχαρης-καρυδιού, χοντρή ζάχαρη ή να τα αφήσουμε σκέτα. 
  7. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 
  9. Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε πολύ, ώστε να παραμείνουν αφράτα. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget