
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ
Αυτά τα κουλουράκια μπριός είναι μια υπέροχη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι αφράτα, μυρωδάτα και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους.Υλικά:
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. γιαούρτι
- 6 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 6 κουταλιές σούπας γάλα
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια (ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε, όπως μαχλέπι, κανέλα κ.λ.π.)
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι για να επιτύχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
- Με αλευρωμένα χέρια, πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε (π.χ. πλεξούδες, στρογγυλά κουλουράκια).
- Προσέχουμε να ζυμώσουμε ελαφρά τη ζύμη για να παραμείνει αφράτη.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια με αμύγδαλο φιλέ, μείγμα κανέλας-ζάχαρης-καρυδιού, χοντρή ζάχαρη ή να τα αφήσουμε σκέτα.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε πολύ, ώστε να παραμείνουν αφράτα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!