Μιλφέιγ



Μια συνταγή της κυρίας Aristi Georgousi Kiriakopoulou για ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μιλφέιγ

Ενα καταπληκτικό ανάλαφρο γλυκό του ψυγείου ..Μιλφέιγ !!!

Υλικά
1 σφολιάτα την οποία ψήνουμε στούς 200 βαθμούς για 1 τέταρτο .

Κρέμα πατισερί
9 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κιλο γάλα
1+1/4 του τσαγιού κούπα ζάχαρη
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 βανίλιες .

1 μικρή σαντιγί

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα--κρατάμε μισό φλυτζάνι -- με την ζάχαρη να ζεσταθεί .
Στο γάλα που κρατήσαμε δυαλύουμε το κορν φλάουρ .
Το προσθέτουμε μέσα στο γάλα να πήξει και προσθέτουμε τα αυγά χτυπη,μένα και τις βανίλιες .
Στο τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας το μείγμα καλά.
Βάζουμε στον πάτο ενός πυρέξ το ένα ψημένο φύλλο σγφολιάτας και από πάνω την μισή κρέμα,ξανά το άλλο ψημένο φύλο σφολιάτας και ξανά την υπόλοιπη κρέμα .
Από πάνω στο τέλος χτυπάμε μία μικρή κρέμα σαντιγί καιι αφού κρυώσει εντελώς την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Πασπαλίζουμε με άχνη και λίγη τριμένη σφολιάτα .
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί να σφίξει και το εξαφανίζουμε στο λεπτό !