Σπιτική πραλίνα



Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ


Σπιτική πραλίνα 

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
230 γρ. ζάχαρη άχνη
45 γρ. κακάο
70 γρ. ηλιέλαιο
1 βανίλια (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:
Αρχικά, χτυπάμε τα φουντούκια με το λάδι στο μπλέντερ.
Μόλις γίνουν σαν αλοιφή, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια (αν θέλουμε) και το κακάο.
Συνεχίζουμε τώρα να χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι η πραλίνα μας να σφίξει ελαφρώς.
Μόλις τελειώσουμε, τη βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με το πόσο σφιχτή τη θέλουμε.