Αρνί στο φούρνο με πατάτες



Μια συνταγή της κυρίας Νέλλης Ανδρικοπούλου‎ για ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Αρνί στο φούρνο με πατάτες

Υλικά 
2 ½ κιλά αρνί μερίδες
πατάτες κομμένες κυδωνάτες ανάλογα τις μερίδες που θέλετε
αλάτι
πιπέρι
2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
1 κ.σ. ρίγανη
λίγο θυμάρι
λίγο δεντρολίβανο
3 κ.σ. μουστάρδα
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 φλ. νερό
3/4 φλ. ελαιόλαδο
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα τη ρίγανη, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.
Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και θυμάρι και δεντρολίβανο.
Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του αρνιού και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλάτι πιπέρι.
Τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα πατάτας.
Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες.
Το αλείφουμε να πάει παντού.
Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί το νερό.
Ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και κάτι, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα υγρά του αρνιού.
Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.