Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα



ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ


Υλικά
1 κούπα γάλα χλιαρό φρέσκο.
1 κούπα νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά
1/3 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κοφτή ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζω το γάλα το νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω να διαλυθούν καλά!!! Αφήνω σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου μισή ωρίτσα. Προσθέτω το αλεύρι μου μαζί με το αλάτι και φτιάχνω ένα χυλό όχι πολύ ρευστό ούτε και πολύ πηχτό. Αφήνω μια ωρίτσα να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος. Τηγανίζω σε καυτό λάδι λίγους λίγους . Μελώνω και πασπαλίζω με κανελίτσα!
Η τεχνική που ακολουθώ για το κόψιμο του λουκουμά είναι με το χέρι!!! Με το ένα χέρι παίρνω ζυμαρακι σφίγγω και όσο βγει κόβω με το κουτάλι τους λουκουμάδες βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι μου!

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!