Χειροποίητος ξινός τραχανάς




ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΞΙΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χειροποίητος ξινός τραχανάς

Υλικά.
8 αυγα φρέσκα
4 κεσεδακια γιαούρτι πρόβειο που τα έχω αφήσει έξω 4 ημέρες να ξενίσουν 
1/2 κιλο σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.σ. κοφτη αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σκληρη

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη έβαλα το γιαούρτι, τα αυγά αφου πρώτα τα χτύπησα με το σύρμα χειρός, το αλάτι ανακατεψα και στη συνέχεια, πρόσθεσα το σιμιγδάλι, και σιγά σιγά το αλεύρι όσο χρειάστηκε για να γίνει το ζυμάρι σφικτο, το έβγαλα απο τη λεκάνη και το έβαλα σε τραπεζομάντηλο σκεπασμένο 24 ωρες,μέσα στο δωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο να έχει αέρα στο κρεβάτι άπλωσα τραπεζομάντηλο έκοψα το ζυμάρι σε κομματάκια και τα άπλωσα το ένα δίπλα στο άλλο για να στεγνώσουν χρειάστηκε περίπου 10 ωρες πηρα το κόσκινο και πέρασα τα ξερά κομμάτια το άφησα να στεγνώσει 10 μέρες ανακατεύοντας συνεχώς και μετά το μάζεψα.