Σαγανομπαλίτσες

Σπιτικές μπαλίτσες σαγανάκι

ΣΑΓΑΝΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ


Αυτές οι Σαγανομπαλίτσες είναι μια εξαιρετική επιλογή για ορεκτικό και πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν με την υπέροχη γεύση τους. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις απολαμβάνετε οποιαδήποτε στιγμή.


Υλικά:

  • 700 - 800 γρ. τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα 760 γκούντα και ένταμ αλλά αν έχεις και γραβιέρα βάλε λίγη 20 - 30 γρ έτσι για την αλμύρα)
  • 4 - 5 αυγά (εγώ χρησιμοποίησα 4)
  • 3 κουταλιές της σούπας φαρίνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι (αν χρειάζεται)
  • Πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, τη φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα μίγμα.
  3. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια. Εμένα μου βγήκαν 37 μεγαλούτσικα (φουσκώνουν λίγο κατά το τηγάνισμα).
  4. Βάζουμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν.
  5. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά (τηγανίζουμε λίγα - λίγα κάθε φορά).
  6. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
  7. Αν δεν τα τηγανίσουμε όλα μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη όπου διατηρούνται για 5 - 6 μήνες.

Απολαύστε τις σαγανομπαλίτσες ζεστές, σκέτες, με μέλι και σουσάμι ή ό,τι άλλο προτιμάτε!

Σπιτικές μπαλίτσες σαγανάκι



Δημιουργός συνταγής: Konstantina Koukadaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget