
ΣΑΓΑΝΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ
Υλικά:
- 700 - 800 γρ. τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα 760 γκούντα και ένταμ αλλά αν έχεις και γραβιέρα βάλε λίγη 20 - 30 γρ έτσι για την αλμύρα)
- 4 - 5 αυγά (εγώ χρησιμοποίησα 4)
- 3 κουταλιές της σούπας φαρίνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι (αν χρειάζεται)
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, τη φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα μίγμα.
- Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια. Εμένα μου βγήκαν 37 μεγαλούτσικα (φουσκώνουν λίγο κατά το τηγάνισμα).
- Βάζουμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά (τηγανίζουμε λίγα - λίγα κάθε φορά).
- Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
- Αν δεν τα τηγανίσουμε όλα μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη όπου διατηρούνται για 5 - 6 μήνες.
Δημιουργός συνταγής: Konstantina Koukadaki