Πλένουμε καλά τα νεράντζια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε αμέσως και μόλις κρυώσουν καθαρίζουμε τις δυο άκρες με ένα μυτερό μαχαίρι.
Στη συνέχεια τα τρυπάμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ως εξής: Η πρώτη τρύπα από πάνω μέχρι κάτω στο κέντρο και πολλές τρυπούλες στα πλάγια. Θα περνάτε το καλαμάκι από την μια πλευρά μέχρι την άλλη. Θέλει περίπου 10 τρύπες!
Μετά τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με μπόλικο νερό για να ξεπικρίσουν. Το αλλάζουμε 3 φορές την ήμερα για 8 μέρες περίπου! Όταν περάσουν οι μέρες κόβουμε ένα νεραντζάκι να δοκιμάσουμε αν ξεπίκρισαν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νεράκι και το βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
Ρίχνουμε μέσα τα νεράντζια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μια νύχτα στο σιρόπι.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να ξανάβράσουν και να δέσει ξανά το σιρόπι γιατί μέσα στην νύχτα αυτά βγάζουν υγρά.
Όταν κοντεύει να δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε το λεμόνι και τη βανίλια και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Τα κλείνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!