
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Μια γρήγορη και νόστιμη πίτα με υλικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι.
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα με φύλλο κρούστας και τυριά.
Υλικά
- 7 φύλλα κρούστας
- 500 γρ. φέτα, σπασμένη με το πιρούνι
- 200 γρ. ανθότυρο, σπασμένο με το πιρούνι
- 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
- 3 αυγά
- 2 ποτήρια γάλα
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι. Το μέγεθος του ταψιού μπορεί να είναι 30x20 εκ. ή ανάλογα με το πάχος της πίτας που θέλουμε.
- Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κρούστας στο ταψί και το λαδώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα τυριών (φέτα και ανθότυρο).
- Τοποθετούμε το επόμενο φύλλο από πάνω και το σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία: φύλλο, τυριά, φύλλο, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φύλλα, φροντίζοντας το τελευταίο φύλλο να είναι ολόκληρο χωρίς τυριά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και γάλακτος από πάνω στην πίτα.
- Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε το υγρό μείγμα να απορροφηθεί καλά από τα φύλλα.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω για να ροδίσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, περίπου 30-40 λεπτά.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα, συνταγή Αλεξάνδρα Κυριάκη
