Πατσαβουρόπιτα με τυρί

μια πεντανόστιμη πίτα με φύλλο κρούστας και τυριά

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Μια γρήγορη και νόστιμη πίτα με υλικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι. 
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα με φύλλο κρούστας και τυριά.


Υλικά

  • 7 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. φέτα, σπασμένη με το πιρούνι
  • 200 γρ. ανθότυρο, σπασμένο με το πιρούνι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε ένα ταψάκι. Το μέγεθος του ταψιού μπορεί να είναι 30x20 εκ. ή ανάλογα με το πάχος της πίτας που θέλουμε.
  2. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κρούστας στο ταψί και το λαδώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα τυριών (φέτα και ανθότυρο).
  3. Τοποθετούμε το επόμενο φύλλο από πάνω και το σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία: φύλλο, τυριά, φύλλο, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φύλλα, φροντίζοντας το τελευταίο φύλλο να είναι ολόκληρο χωρίς τυριά.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και γάλακτος από πάνω στην πίτα.
  6. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε το υγρό μείγμα να απορροφηθεί καλά από τα φύλλα.
  7. Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω για να ροδίσει.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, περίπου 30-40 λεπτά.
  9. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα, συνταγή Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget