Τούρτα αμυγδάλου

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


Αυτή η τούρτα αμυγδάλου είναι μια υπέροχη επιλογή για γιορτές και ειδικές περιστάσεις, συνδυάζοντας την ελαφρότητα του παντεσπανιού με τη γεύση της αμυγδαλένιας κρέμας και της φρέσκιας σαντιγί.


Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλιτζάνι του καφέ αλεσμένο αμύγδαλο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το Σιρόπι
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εσάνς πικραμύγδαλου

Για την Κρέμα Πατισερί
(όλες οι κούπες είναι του Νες καφέ)
  • 2 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κούπα σαντιγί (χτυπημένη)

Για τη Γαρνιτούρα
  • 1 φυτική κρέμα 500 γρ.
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • Κεράσια (για διακόσμηση)


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (με αντίσταση).
  2. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. (με τοποθετημένο χαρτί ψησίματος ή λαδωμένο) και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Για το Σιρόπι
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου.

Για την Κρέμα Πατισερί
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
  2. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας καλά.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε την χτυπημένη σαντιγί.

Συναρμολόγηση
  1. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε τρία επίπεδα.
  2. Σιροπιάζουμε καλά κάθε επίπεδο με το σιρόπι.
  3. Απλώνουμε την κρέμα πατισερί σε δύο στρώσεις ανάμεσα στα επίπεδα του παντεσπανιού.
  4. Χτυπάμε την φυτική κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  5. Επαλείφουμε την τούρτα εξωτερικά με την σαντιγί.
  6. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και κεράσια.
  7. Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν την σερβίρουμε για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget