
ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Αυτή η τούρτα αμυγδάλου είναι μια υπέροχη επιλογή για γιορτές και ειδικές περιστάσεις, συνδυάζοντας την ελαφρότητα του παντεσπανιού με τη γεύση της αμυγδαλένιας κρέμας και της φρέσκιας σαντιγί.
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φλιτζάνι του καφέ αλεσμένο αμύγδαλο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Για το Σιρόπι
- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας εσάνς πικραμύγδαλου
Για την Κρέμα Πατισερί
(όλες οι κούπες είναι του Νες καφέ)
- 2 κούπες γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 3 βανίλιες
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κούπα σαντιγί (χτυπημένη)
Για τη Γαρνιτούρα
- 1 φυτική κρέμα 500 γρ.
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- Αμύγδαλα φιλέ
- Κεράσια (για διακόσμηση)
Εκτέλεση
Για το Παντεσπάνι
Για το Σιρόπι
Για την Κρέμα Πατισερί
Συναρμολόγηση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (με αντίσταση).
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. (με τοποθετημένο χαρτί ψησίματος ή λαδωμένο) και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε την χτυπημένη σαντιγί.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε τρία επίπεδα.
- Σιροπιάζουμε καλά κάθε επίπεδο με το σιρόπι.
- Απλώνουμε την κρέμα πατισερί σε δύο στρώσεις ανάμεσα στα επίπεδα του παντεσπανιού.
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
- Επαλείφουμε την τούρτα εξωτερικά με την σαντιγί.
- Γαρνίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και κεράσια.
- Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν την σερβίρουμε για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
