Υλικά:
- 1300 βερίκοκα
- 750 γρ ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στα δύο.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το μισό ποτήρι νερό (το νεράκι το ρίχνουμε μόνο και μόνο για να μην αρπάξει η ζάχαρη στην κατσαρόλα).
- Το βάζουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.(μπορείτε αν θέλετε να τα ψιλοκόψετε τα βερίκοκα ώστε να διαλυθούν πιο εύκολα!
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
