
ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ
Υλικά
- 1,5 περίπου πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 1 πακέτο μπισκότα σφολιατίνια
- 1 κούπα γαλα για τα μπισκότα
- 1 βαζάκι μαρμελάδα κόκκινα φρούτα κατά προτίμηση (φράουλα,βύσσινο ή κεράσι)
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
- 3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
- 200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
- 1/2 κουτί ζαχαρούχο
Για την σαντιγύ
- 1 μόρφατ κονσέρβα κρύα από το ψυγείο
- 1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάω το γάλα, τα γκαρνί και τις κρέμες στιγμής στο μίξερ και τέλος προσθέτω και το τυρί κρέμα που το έχω χτυπήσει με το ζαχαρούχο ελαφρά με ένα σύρμα.
- Χτυπάω χωριστά το μόρφατ 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτω και το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
- Σ'ένα πυρέξ μεγάλο στρώνω πτι μπερ αφού τα βουτήξω στο γάλα και βάζω μια στρώση μαρμελάδα.
- Συνεχίζω με το 1/3 της κρέμας και ξανά μπισκότα πτιμπέρ, ξανά μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
- Χωρίζω τα σφολιατίνια στα 2 και στρώνω τα μισά πάνω από την κρέμα.
- Απλώνω την τελευταία δόση κρέμας και στρώνω τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
- Τέλος απλώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω από πάνω τριμμένα μπισκότα που περίσσεψαν!!!
- Είναι εύκολο αλλά φανταστικό γλυκάκι!!!