
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
Υλικά
- 250 γρ Μαργαρίνη μαλακή, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ποτήρι νερού Άχνη ζάχαρη
- 4 κ.σ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.σ. Ινδική καρύδα τριμμένη
- 2 Αυγά
- 4 ποτήρια περίπου Αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 Βανίλια
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης η φρουτάκια γλασέ για το στόλισμα
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια Ζάχαρη
- 4 ποτήρια Νερό
- 1 μικρό Λεμόνι, τον χυμό του
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα, τα αυγά, το μπέικιν, την βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε το αλεύρι όχι όλο μαζί, όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη.
- Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη.
- Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν.
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1 Αιγίνης και το πιέζουμε λίγο.
- Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (15-20 λεπτά είναι αρκετά δεν θέλουμε να ξεροψηθούν).
- Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά όλο το σιρόπι.

Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει