
Υλικά
- Για 1 κιλό ακτινίδια
- 800 γρ. ζάχαρη
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Τα τοποθετούμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και με την κουτάλα του πουρέ τα πολτοποιούμε ελαφρά (καλό είναι η μαρμελάδα να έχει μέσα κομμάτια).
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα.
- Την επομένη τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά.
- Προσοχή η μαρμελάδα θέλει να είμαστε κοντά της (νοιώθει μοναξιά) γιατί κολλάει εύκολα!!
- Ξαφρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλότερη ένταση μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά.
Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει