
ΚΑΝΤΑΙΦΙ
Υλικά
1 κιλο φυλλο κανταιφι
500 γρ. καρυδια αλεσμενα στο μουλτι
1 κ.γ. κανελα
250 γρ.βουτυρο
Σιροπι
2 λιτρα νερο
2 κιλα ζαχαρη
1,5 κ.σ. γλυκοζη
Εκτέλεση
Πρωτα ανοιγουμε με τα χερια μας το κανταιφι.
επειτα σε ενα μπολ βαζω τα καρυδια και ανακατευω καλα με την κανελα
παιρνω λιγο απο το κανταιφι το απλωνω βαζω 1κ.γ.γεμιση και το τυλιγω σε ρολο
βαζω στο ταψι και ριχνω απο πανω το βουτυρο λιωμενο.
Ψηνω στους 170βαθμους αντιστασεις για μιαμιση ωρα.
Μολις κρυωσει σιροπιαζω με καυτο σιροπι αφου το εχω βρασει 20λεπτα.
Ψηνω στους 170βαθμους αντιστασεις για μιαμιση ωρα.
Μολις κρυωσει σιροπιαζω με καυτο σιροπι αφου το εχω βρασει 20λεπτα.
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Μιχου