Σαλιάρια αλμυρά Κοζανίτικα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σαλιάρια αλμυρά Κοζανίτικα

Νηστίσιμα!!

Υλικά για το ζυμάρι.
1,5 ποτήρι σπορέλαιο
1,5 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φυσικό
1 μπέικιν πάουντερ 
1 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ

Για τη γέμιση.
1,5 ποτήρι Ελιές ροδέλες
3 Πιπεριές Φλωρίνης ψητές
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι .
Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, το μπεικιν, το αλάτι, τη μαγιά και κάνουμε τη ζύμη με αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Παίρνουμε ζύμη στο χέρι, στο περίπου όσο ένα μπαλάκι, ανοίγουμε, βάζουμε τη γέμιση. 
Ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντίσταση έως ότου ροδίσουν.