Υλικά:
- 2 αυγά,
- 2 βανίλιες,
- μισό ποτήρι σπορέλαιο (τον 200 ml),
- 1 ποτήρι γάλα(200 ml)
- 120 γρ. ζάχαρη,
- 2 κ.γ. λικέρ καρύδας (προαιρετικά)
- 17 κ.σ. γεμάτες αλεύρι φαρίνα,
- 3 κ.σ. καρύδα.
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες στο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το γάλα - σπορέλαιο και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά - σιγά.
- Τέλος, ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ και 2 κουταλιές αλεύρι. Θέλουμε το μείγμα να γίνει έτσι όταν το ρίχνουμε με το κουτάλι να πέφτει αργά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά το πυρέξ ή ταψί μας (26 Νο), ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο.
- Μόλις το βγάλουμε, σε ένα μπολ έχουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και με ένα πινέλο το αλείφουμε πολύ καλά.
- Τέλος πασπαλίζουμε καρύδα.

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
