Κέικ Καρύδας χωρίς μίξερ



ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ


Εύκολο, αφράτο, γευστικό Κέικ Καρύδας χωρίς μίξερ και με 2 αυγουλάκια .

ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά,
2 βανίλιες,
μισό ποτήρι σπορέλαιο (τον 200 ml),
1 ποτήρι γάλα(200 ml)
120 γρ. ζάχαρη,
2 κ.γ. λικέρ καρύδας,
17 κ.σ. γεμάτες αλεύρι φαρίνα,
3 κ.σ. καρύδα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες στο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα - σπορέλαιο και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
Ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά - σιγά.
Τέλος, ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ και 2 κουταλιές αλεύρι. Θέλουμε το μείγμα να γίνει έτσι όταν το ρίχνουμε με το κουτάλι να πέφτει αργά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά το πυρέξ ή ταψί μας (26 Νο), ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Μόλις το βγάλουμε, σε ένα μπολ έχουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και με ένα πινέλο το αλείφουμε πολύ καλά.
Τέλος πασπαλίζουμε καρύδα.
Εάν δεν έχετε λικέρ δεν βάζετε.