Μια συνταγή για ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ από τη σελίδα στο Facebook Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται
Τα αλμυρά κέικ είναι μία πολύ καλή λύση. Είτε στο τραπέζι του πρωινού, είτε για το δρόμο, το σχολείο ή το γραφείο, είναι υγιεινά και δίνουν την ενέργεια που χρειάζεται κάποιος από το πρώτο γεύμα της ημέρας.
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
220 γρ. τριμμένο τυρί (οποιοδήποτε είδος της επιλογής σας - Regato, γραβιέρα, φέτα, ανάμικτα)
100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γαλοπούλα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ ξηρή ρίγανη (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι και αλάτι
Υλικά
70 ml. ελαιόλαδο200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
220 γρ. τριμμένο τυρί (οποιοδήποτε είδος της επιλογής σας - Regato, γραβιέρα, φέτα, ανάμικτα)
100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γαλοπούλα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ ξηρή ρίγανη (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι και αλάτι