Στο πρωινό, στο σχολικό κολατσιό και απογευματινό σνάκ αφού πάει τέλεια με το απογευματινό μας καφέ.
Αυτή η γρήγορη πίτα μας βγάζει ασπροπρόσωπους στο λεπτό. Έρχονται φίλοι απροειδοποίητα και δεν έχουμε κάτι να τους προσφέρουμε ; Μια γρήγορη τυρόπιτα παρέα με μια κρύα μπύρα είναι ότι πρέπει για τις βραδιές με φίλους.
Αυτή η γρήγορη πίτα μας βγάζει ασπροπρόσωπους στο λεπτό. Έρχονται φίλοι απροειδοποίητα και δεν έχουμε κάτι να τους προσφέρουμε ; Μια γρήγορη τυρόπιτα παρέα με μια κρύα μπύρα είναι ότι πρέπει για τις βραδιές με φίλους.
Υλικά:
- 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
- 400 γρ φέτα, τριμμένη
- 1 αυγό
- 1/3 κουτ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε το πακέτο και ξεδιπλώνουμε προσεκτικά τα φύλλα της σφολιάτας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέυουμε μαζί το αυγό, τη φέτα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο έτοιμο ταψί.
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Βουρτσίζουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το γάλα απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Δημιουργός συνταγής: My Greekitchen
