
ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑ - ΤΥΡΙ - ΖΑΜΠΟΝ
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
- 600 γρ χλιαρό γάλα
- 1 μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- Βραστή πατάτα, αβγά τυρί, ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- για τα Πιροσκί ζαμπόν, τυρί τα ίδια υλικά χωρίς πατάτα
- Αρωματίστε με ότι μπαχαρικά σάς αρέσουν!
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα Πιροσκί (χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα γεμίζοντας τα με το μείγμα.
- Τυλίγουμε σε ρολακια κλείνοντας τις άκρες (βρέχουμε λίγο τις άκρες με νερό με πινέλο για να μην ανοίξουν.)και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
