
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Υλικά:
- 2 φλ. αλεύρι
- ½ φλ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- ½ φλ. σπορέλαιο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- Γέμιση ό,τι θέλετε (τυρί με αυγό, λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, γέμιση για πίτσα,)
Εκτέλεση
- Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε σε μια κούπα. Ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το 1ο φλ. αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το 2ο φλιτζάνι αλεύρι και πλάθουμε την ζύμη.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την κόβουμε σε 4 κομμάτια και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Μόλις ξεκουραστεί κόβουμε 1 κομματάκι ζύμη και την ανοίγουμε με ένα ποτήρι ή και με τα χέρια.
- Βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε, παίρνουμε λίγο τυρί και ρίχνουμε μέσα ένα αυγό.
- Μπορείτε να βάλετε λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, να την κάνετε πίτσα κατευθείαν ή να κάνετε κλειστά πιτσάκια.
- Αφού τελειώσουμε με τα πιτάκια μας αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα σε ταψί με λαδόκολλα.
Δημιουργός συνταγής: Meri Peristeri
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!